Byens Hegn


Mellem Mennesker #1 

Social art projekt ved Krauseparken på Østerbro, København

Mellem Mennesker
Håndtryk i hvidt stentøj fra ca. 800 deltager
QR-kode ca. 800 med ord eller sætninger om, det omsorgen betyder for deltagerne i deres hverdag
Mdf-plader, maling
H200 x B500 D9 cm.

Mellem mennesker er et værk, der sætter fokus på omsorgens betydning for vores hverdag. Omkring 800 borgere og forbipasserende ved Krauseparken på Østerbro, København har bidraget med ord om omsorg og med håndtryk i ler som symbol på deres omsorg.

Over en periode på knap 14 dage opholdte jeg mig i området ved Krauseparken med mine materialer; afvejede klumper af hvidt stentøjsler, foldere med information og plads til at skrive ord om omsorg, tuscher, engangsklude, 1:5 skitse til det endelige værk m.v. Her inviterede jeg forbipasserende samt brugere og medarbejdere på flere lokale institutioner til at bidrage til værket.

Omkring 800 personer i alle aldre har været med. Først gav de en klump ler et håndtryk – blidt eller hårdt – som symbol på deres omsorg. Dernæst skrev de én sætning eller ét ord om, hvad omsorg betyder i deres hverdag. Ægtepar, enlige, familier i to eller tre generationer, venner, skolekammerater, medarbejdere på metrobyggeriet, folk med job i området, børn, unge, ældre samt personale fra områdets institutioner, turister osv. har bidraget til værket.

De mange individuelle håndtryk og symboler på omsorg vendte efter brænding og montering tilbage til lokalområdet, som ét værk om omsorg.  Håndtrykkene danner nu én form, som er skabt med udgangspunkt i de konturer, der opstod gennem deltagernes placeringer af deres håndtryks nummer på 1:5 skitsen.

Alle de skrevne ord og sætninger er samlet i en fortløbende tekst af mangfoldige tanker, følelser og budskaber om omsorg. I kan finde teksten ved at skanne QR-koden.

I 2018 publicerede Københavns Metroselskab bogen “Metrohegn er Byens Hegn“. Bogen viser et udvalg af kunstværker skabt til de hegn, der omgav metrobyggeriet fra 2012-2018. Mit værk “Mellem Mennesker” var repræsenteret med de tre nedenstående fotos. Du kan se hele bogen på følgende link:
https://m.dk/media/1639/byenshegn_web_lille.pdf